Saker som du gör och inte gör inom webbdesign

När det talas om webbdesign finns det många olika faktorer som utgör detta. Det finns också precis som i alla andra arbeten av professionell karaktär saker som du gör, och saker som du absolut inte ska göra. Det är just därför som en del kan kalla sig professionella och andra inte. Här finns det säkert många som har köpt en hemsida från en webbyrå som vet hur design-1210160_960_720det kan se ut, och håller med oss i vårt uttalande. Därför har vi tagit fram några grundläggande saker som måste finnas med inom bra webbdesign, såväl som saker som absolut inte får finnas.

Här kommer det som ska göras och ses till:

  • Att sidan håller en W3C-kompatibel standard är ett måste, för att sökmotorerna ska förstå sidan på rätt sätt. Detta är den grundläggande standarden inom webbdesign.
  • Att alltid se till att den sida som skapas är ren och tydlig, samt ger ett klart och bra budskap som leder till handling.
  • Som professionell webbdesigner måste du idag jobba med responsiv design, och verkligen skapa sidor som fungerar och ser ut på samma sätt i alla enheter.
  • När du är en professionell webbdesigner erbjuder du alltid dina kunder en färdig hemsida som kan godkännas innan någon betalning sker.

När det gäller saker som absolut inte ska utföras inom webbdesign kommer det inte att finnas någon lista. Det första som inte får finnas i en design är otydliga strukturer och bilder som skapar en tråkig hemsida. Här får det heller inte finnas några saker som stavfel eller radbrytningar som inte ska finnas. Egentligen borde detta komma helt naturligt av alla som kallar sig professionella webbdesigners. Då kommer genast en sak till som inte får finnas inom webbdesign, och det är alla de amatörer som utger sig för att vara professionella, men gör mer skada än nytta.

Post A Comment